09 February 2015

Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my


    Di bawah adalah hadiah hadiah bagi giveaway ini :
5 x Pemenang Bertuah yang akan mendapat RM 150 barangan dengan PERCUMA

.  ~  Tajuk Entry : Saya Nak RM150 Produk Percuma daripada Nile.com.my

   ~ Letak banner di bawah ini bersertakan backlink untuk banner tersebut .


Syarat-syarat menyertainya...hah meh klik sini pulak...hanya 5 pemenang sahaja dipilih....tarikh tutup pada 15/02/2015 @ 1159 p.m....

http://www.nile.com.my/page.php?cd=96


~ Letakkan produk-produk yang korang nak daripada Nile.com.my bersama dengan link produk tersebut .


1.  BMG78192 Plain Chiffon Button Muslimah Blouse Top
RM 34.90


2.  BMG01101 Chiffon Puffy Creased Sleeve Blouse- Black
RM27.90


3.  MBI18569 Creased Long Chiffon Skirt- Dark Green
RM25.40


4.  BMI53441 Haniya Two Tone Chiffon Long Dress With Lace Sleeve - Coffee
RM52.90


5.  CIB32820 Travel Check Travel Bag
RM7.50

Jumlah harga barangan : RM34.90 + 27.90 + 25.40 + 52.90 + 7.50 = RM148.60


Email kan terus kepada give_away@nile.com.my berserta dengan detail dan tajuk :

CNY Giveaway 2015 (dan nama penuh)

Link blog :
Nama Penuh :
No. Telefon :




04 May 2014

Tshirt Muslimah Before & After

Assalamualaikum semua....lamanya akak biarkan blog ni bersendirian....
malas betul nak update walau ada jugak artikel untuk dikongsi.....

Kali ni akak nak kongsi baju yang boleh diubah-suai jika kita rasa ianya kurang sesuai/kurang selesa bila dipakai....maklum la sekarang ni jual-beli online semakin kencang...rasanya agak ramai juga yang terjebak dengan belian online yang boleh dikira satu 'perjudian' kerana membeli cuma berdasarkan gambar yang dipaparkan dan sedikit details mengenai produk tersebut....akak antara salah seorang pembeli online yang pernah beberapa kali 'tertipu' dengan produk yang ditawarkan...terutama yang menawarkan pakaian dari negara luar seperti china..gambar yang dipamerkan cukup menarik dan tertarik...memang mereka bagi sudah menyatakan bahawa gambar yang dipamerkan mungkin berbeza dengan produk sebenar kerana resolusi komputer yang berbeza-beza !
Produk sebenar jauh berbeza dari gambar yang dipamerkan...yang sama cuma design...kualiti kain yang digunakan amat pasti berbeza...produk yang kita dapat menggunakan kain yang amat murah...sedangkan dalam gambar yang 'terhad' tu kita masih boleh menilai kain yang mereka gunakan. 
Tapi akak masih tak serik2 nak beli gak online ni...sebab tak jumpa kat kedai2 biasa...







Before.....
gambar asal dari web online store....
ikutkan details yang diberi, labuh 36" tapi yang sebenar cuma 30" sahaja...
bila pakai nampak semacam jer...tak la singkat tapi nampak 'tak kena' jer...
so dok bayangkan dalam kepala....apa aku nak buat untuk betulkan baju ni...
inilah hasilnya....



































After......























original renda warna putih....yg nampak buruk tu selepas " tea dye" .... memang nak warna gini....


10 February 2013

31 December 2012

Happy New Year 2013 !!!

















Assalamualaikum....

Selamat Menyambut Tahun Baru 2013 !!!



19 October 2012

Doctor's Bag


Salam & selamat sejahtera buat semua...

dah lama benar tak update blog ni....

kali ni saja nak share hasil tangan terbaru akak ~ Doctor's Bag / Carpet's Bag  dll nama....

1st time try jahit ... tanpa mengikuti mana2 pattern / tutorial ... namun tak dinafikan akak mencari sebanyak mungkin ilmu yang dapat dikorek dari alam maya ...

alhamdulillah berjaya juga ... biarpun banyak kekurangan yang perlu diperbaiki.... jom layann...





~ selalu lupa nak snap gambar diawal2 jahit beg ni..... ni gambar dah hampir siap...

~ sebelum masukkan 'turbular frame'...



~ bila dah masukkan 'turbular frame' ....
~ ruang dalam beg yang cukup luas & selesa ... macam deskripsi rumah pulak !

~ akak cukup suka beg yang besar & banyak ruang /poket sebab segala macam benda akan masuk dalam tu !

~ ni dah siap jahit tali beg .... tali/handle bag ni ada bermacam pilihan design & regenya ... terpulang pada citarasa masing2... akak cari yang boleh melentur kebawah sebab akak nak pasang tali beg sandang yang panjang ... kalau yang ni cuma boleh kepit bawah ketiak jer...





23 January 2012

01 January 2012

25 December 2011

07 December 2011

Little Crab Handmade Giveaway














salam semua....


giveaway oleh littlecrab di sini.....

bermula dari 5/12/2011 hingga 20/12/2011

22 November 2011

Give-Away #17 KoolBeenz !















Salam semua...


Hai lama betul tak buat n3....dah bersawang rumah ni....


Hari ni saja nak war-warkan giveaway di sini