30 October 2008

Early Morning Dews





~ snap around 7am....tak sure samada betul-betul embun atau air hujan...
sekarang, nak jumpa embun pun susah...kenapa ya ?

4 comments:

ina said...

cantiknya bunga kak ani
yg mcm daisy tu...suka sgt tgk bunga tu...

agaknya sebab banyak pokok kena tebang tak kak..sebab tu takde embun...

rossana said...

ozone dh thinner.... :(

cantik munge2 tu. yg purple tecit2 tu bunga mende ek? orkid kite dulu satu rumah (rmh okid la..he..he)tinggal skit je..pah tu susahnye nk bunga..tuan dia malas....

annie said...

anna...kita pulak tak de rumah orkid pun...dah puas mintak dgn boss...tak dibuat2nya...last2 orkid kita pun dah pandai merajuk...yg bunga tu jenis yg kena dok bawah matahari...yg lain tu segan2 je nak bunga....

kita pun suka sgt bunga pepel tecit2 tu...kita tanam berderet kat tepi kaki lima...dia ada color putih & pink...PINK ??...ni kena p cari ni...

ozone dah nipis...ye le kot...tu sbb susahnya nak jumpa embun...

annie said...

hai inna...akak pun suka sgt bunga kecik2 tu...dia ada color putih & pink...nak kena cari yg PINK niii...

akak tanam sepanjang kaki lima...bila bunga...semua sekali kembang...tahan gak bunga dia...pokok dia pun tak de la nak kena selalu tanam baru...cuma potong tangkai bunga yg dah layu...

tingat zaman akak sekolah rendah dulu...p jln kaki je sbb sklh dekat-lalu ikut kebun...ikut padang...kira blh basah kasut tu dek embun...lg pun kasut zaman tu tapaknya tak tebal mcm skrg....