26 January 2009

Barang Lama


















~ semalam ari minggu sempat p pasar karat...ari mendung je, bukan main sonok sbb tak le berpanas bagai...tp blm sempat habis pusing2, hujan renyai2 turun...kelam-kabut la mrk berkemas...
~ ni koleksi meakin pink...
















~ ni meakin biru, ijau, kuning...















































~ ni pulak beg pakaian...ni semua bukannya murah...
~ harap inna puas jamu mata tgk old collection ni...
~ akak cuma beli 2 set cup&saucer lama & 5 biji cawan kecik utk minum teh cina...

11 comments:

inna said...

salam kak ani..bukan puas aje kak..dah meleleh air mata ni..
waaaaa...my heart melted on seeing all those old time meakin

...saje nak brush english dah lama tak gunakan...hehe
kak anie ni pandai betul la nak pancing saya...

kak ani..memang saya totally in love with the jade green teapot and also the plates..head over heels tau..dasat ek..if I was at your place surely my husband bought them for me..mcm nak nangis tgk..huhuhu

inna said...

anyway kak tqqqq so much..kak saya ambik gambar masuk blog saya boleh ye..

inna said...

kak anie...saya masuk lagi ni..

kak...semua koleksi pinggan tu nampak mcm baru..bukan second hand ek....if u're willling to help me..I would be feel very grateful..hehehe

annie said...

salam inna...

mmg akak faham sgt2 dgn adik akak yg sorang ni...sj nak ngusik pun ada-he,he.....nak bg galakan pun ada[ cos mmg slah satu minat inna kan...]
actually galakan & dorongan utk inna....

inna said...

kak ani......saya nak paste kat blog la gambar akak ni...boleh tak..

annie said...

meakins tu mmg old pcs cos they have the 'retak seribu'

tgk all that collection...teringat kat inna...tu yg akak snap but guna hphone-tak clear sgt...

if inna nak anything...akak blh tlg belikan...but safe ke by pos ni...tak pecah ke ?inna dah biasa beli kan ?

inna said...

kak ani ni mcm tau2 aje..I was so down recently.......hehehe

annie said...

inna nak ambik gambar tu - your wish is granted...

inna said...

million thanks kak...ok got to ..thanks

Salmi said...

I wish I was there....balik kg ari tu, pun banyak set dah tak lengkap..cawan ada, piring takde..

annie said...

salam sal...kg sal kat mana ?