04 March 2009

Cawan Lama





























~ 2 set cawan lama jumpa kat kedai barang2 dapur...biasa2 je...tapi dah berkenan,ambik gak la...kedai pun memang antik gak, segala benda ada kat dalam tu, bersusun-susun sampai susah nak tenguk barang...sakit leher dok asyik mendongak sampai ke siling...kat bhg bawah pulak siap kena dok cangkong...
~ cawan pink tu sweet sgt...cawan ada banyak tapi tak de piring-rasanya tauke kedai tu dah tak tau dok mana piring2 tu...puas intai terjumpa la satu piring...
~ set yang bawah tu tak de la lama sangat...Ocera punya, tapi rasanya dah berusia 20 thn++ sebab kat rumah ada mangkuk yang corak seangkatan dengannya...

4 comments:

inna said...

salam kak ani......

kak ani ni kalau buat entri
semua best2...sampai tak terkejar saya nak komen.....hehehe

cantik la kak cawan2 tu...
senang ek kat tempat akak cari brg2 mcm ni.....kat tempat saya ni payah sikit....

kak ani mcm mana buat hati2 pink berguguran tu......hehe

Feena said...

salam kak ani

niee kedai kat mana lak kak ani.. cantikk la..

annie said...

nak cari brg lama, terpaksa la cari kedai lama gak...

susah gak ni nak detail buat 'hati2 berguguran'..akak kan selalu prblm nak login wmc...si time ni la akak godek2 pc carik...nak cari balik rasanya susah sikit sbb akak tak save link dia...

annie said...

kedai yg buruk2 kat pekan tuuu...