12 August 2009

Minor Make-over

~ akak nak share minor make-over kat set kerusi ... kat atas tu gambar asal... dulu dah pernah wat n3 pasal set kerusi ni..
.masa tenguk kat kedai...rasanya macam tak de lining gold color tu... alih2 2 hari lepas tu bila mereka hantar...ai, bila masa pulak ada gold lining ni ??? malas nak kepoh2... terima je le...

~ sebab dah memang tak puas ati...so kita puaskan hati dengan cara kita...

~ ni gambar BEFORE ....

~ ni pulak gambar AFTER ...

19 comments:

rossana said...

ok la tu ani...lawa...pink ngan putih mmg serasi...yg penting mata kita suka tgk...

Ana ~ Life's better in Pink said...

kak ani..camne kak buat? pakai cat apa?..sweet aje dah tukar kaler..kosi akak cun lah..

Ifa said...

kak ani.. lawanya kerusi tu.. siap ada bunga2 pink lagi...

annie said...

salam anna...betol,betol...janji mata kite suke..

annie said...

salam ana...akak guna cat acrylic je ana..simple je kejenya...guna very light color...

annie said...

salam ifa...tq sis...kerusi biase2 je tu...

inna said...

salam kak Ani...kerusi tu bila dah di 'makeover' cantik juga...puashati juga tengok...at last dapat juga lihat sentuhan kak Ani...dah lama saya tunggu nak tengok.....hehe

lepas ni sudut yang lain pulay ye kak Ani.. :)

Salmi said...

Salam Kak Ani, Well done sis, looks sweet and soft after akak re-paint balik kosi tu..

maklang said...

akak..minta ajar sikit nak make over table mat macamana?

annie said...

sakam inna...apa yg inna dah lama tunggu nak tgk tuuu...ooo inna nak tgk kat dlm rumah akak ek...

akak tak tunjuk sbb kat rumah akak tak de hiasan mcm rumah adik2 semua...cuma ada perabut basic je...rak2 gantung tak de-dinding mmg kosong je...almari tu pun baru je dibeli somi akak sbb agaknya dia tgk brg hiasan kecik2 akak berterabur sana-sini...

buruk rumah akak inna...

annie said...

salam Sal...
nampak soft kan bila dah buang gold color tu...

dolu2 gold color ni nampak gah di mata...sekarang pun masih ramai peminat perabut gold color ni...apa ke nama dah...lupa

annie said...

salam maklang...nanti akak p shout kat umah maklang ya...dekat sikit...

Teratakantik said...

salam ......

akak comel dan cunnyaaa ...kaki dan segala kaki meja dan kerusi ni saya suka sangat .kaki
jinjanggggg tuu

annie said...

salam sue...
aik ada nama jugak ke kaki kerusi-meja ni...hebat betul la adik2 ni...bukan sj cawan2 lama siap ada nama masing2...sampai kaki perabut pun ada nama...

syabas sue !!!

fisunlahersey said...

Hi, saya Fisun:)
Ada pekerjaan sangat baik pada halaman, saya tidak tahu bahasa Anda, namun bahkan untuk pekerjaan yang besar, Anda sudah melakukan semua itu adalah sizmi, kesehatan tangan:)
sangat bagus di halaman Anda:)

rossana said...

ani weh...bila baca blk komen2 ni baru kite perasan lemari kt belakang kusi tu...cer close up isi alam kt dlm tuh...(ingat2 dolu2 kt sana...tunjuk gbr jauh nnt adala yg mintak close up...tp hanya tinggal kenangan...:( )

n.u.r.u.l said...

tu yg suke dtg cni ni...srnok tgok akak decorate brg2 umah. teringin nak buat tp x bape nak reti.

Kak Ani said...

anna...ala tu sj je inna nak usik kita...dolu2 kat umah sana, selalu gak adik2 ni dok mintak kt paste gmbr..tp kita jarang buat...

hai sapa la tak kenal pn akmal kita ni...RATU CLOSE-UP ....

tak mau la tunjuk gmbr dekat...wat malu je anna..nanti nampak segala rete kat dlm tu...kita bukannya reti susun..main buh je semuanya kat dlm tu..

Kak Ani said...

nurul...akak mana la pandai hias2 ni...main ikut sedap letak je dik...