19 December 2009

Buah2 Tanah Tinggi Lagi...






































~ ini tak tahu pokok ape...tapi bila ditelek2...macam pokok ' tudung periuk' atau 'pokok mata ayam' ... inilah nama yang akak panggil ...masa kecik2 dulu selalu masuk semak cari pokok2 hutan ambik pucuk jadikan ulam ...mungkin lain tempat lain namanya...
tapi pokok kat hutan tu buahnya tak lebat cam ni....3,4 biji je, siap kutip makan....






































~ yang ni sure ramai dah tahu, tapi bagi akak ni 1st time akak tenguk buah di pokoknya... selalunya cuma tenguk buah sahaja....pokoknya tinggi dan besar ...





















~ ni tak tahu pokok buah ape... cuma ni je jarak yg kamera kompak akak boleh zoom ... kalau ada SLR sure best... nampak gaya cam sejenis berry tapi pokoknya tinggi dan besar... bukan la kot ...

1 comment:

Tihara said...

salam singgah..macam buah ceri..sedap tak