28 December 2009

Markisa/Passion Fruit
































































































~ buah ni yang datang dari tanah tinggi - manis rasanya....berlainan dengan spesis tanah rendah yang masam.....akak lebih suka yang masam....

7 comments:

D'ClassicShoppe said...

ishh...terliur la plakk...

Blue Damask said...

seingat saya baru pernah sekali beli buah ni kat jusco, itupun sebab buat meringue, ikut resepi le kekononnya... rasa masam manis gitu, import kalo tak silap. reganya bileh tahan

abu haniff said...

ermmm kat mana nak dapatkan benih

Kak Ani said...

salam jah,
mmg sedap bauh ni...

salam iren,
aa...kalau kita ikut resepi mat salih,mmg byk guna buah2 ni dlm desert mrk...kalau kat s'mkt mmg blh tahan rege dia...

salam hanif,
rasanya kat nurseri ada kot...

bluesky said...

first time tgk buah nie..
nmpak cm sdp je..mahal x?

Kak Ani said...

salam blue
kalau yg masam-manis tu mmg sedap...kalau kat supermarket tu boleh tahan gak rege dia sbb imported kot...kalau local punya,biasa2 je...

merpati66 said...

salam....looooooooo ingatkan passion fruit tu nama untuk buah cinta tu..rupanya buah nie ya..apa2pun tetap buah jugak nie..sedap tu