01 March 2010

Cloth Peg Bag















salam semua....

alhamdulillah....akhirnya siap jugak baju tecit ni....dan lama sangat berangan nak buat tapi asyik tak jadi jer....

bendanya tak de la susah mana...dalam banyak2 variasi...semuanya cantik...semuanya berkenan...nak pilih padanan kain pun satu hal...utk yang ni guna 4 jenis / 4 lapis kain + 2 lapis 'pengeras' biar nampak nampak 'tegap'... so agak tebal la utk mesin akak kerjakan... leher dia kena sexy sikit...kalau tak, tak muat pulak nak masuk tangan dalam baju tu.... dia ada 3 poket

untuk 1st projek biasa la tu kalau tak perfect...tapi akak tak kisah...sebab dari sini kita belajar...

kalau perati betul2, nampak la lengan dia tak sama saiz...senget sana...senget sini....

apa-apa pun .... akak happy sebab berjaya buat ... sebab dah lama benar berkenan kat baju tecit ni...asyik dok tgk kat web/blog minah salih...yg dijual bukannya murah...kalau ada NAMA tu lagi la terlampau ....so bila dah paham sangat bahawa kita takkan belinya ... kena usaha la untuk buat sendiri ....

fungsinya lebih pada buat hiasan je ni...nak isi sepit kain & letak kat luar ??? ... kang kejap je luntur la warna kain tu walau dok bawah porch/beranda ... tak macam yang kita tenguk kat tenet tu ... semua benda mereka boleh letak kat luar rumah ...
















6 comments:

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak ani.. wah.. cantek lah cloth peg bag dia.. hehehehe.. very creative of you.. camni bleh lah order dgn kak ani je.. heheheh

azah said...

salam ani..apa yg ani buat semua cantik2..kita appreciate sangat sebab kita tak kreatif langsung..dah meningkat usia ni lagi la susah nak buat keja remeh2 ni..coz mata dah nampak byk dimensi..hehe

Aisyah Helga said...

Comelnye!! Keep up the good work :)

HazCottageCHaRm said...

kakak....sweetnyer the cloth beg hanim suker......nanti nak order bole eh....

rossana said...

ani...cantik weh...mmg tangan ada p@#^$ siput...magic touch..apa yg disentuh semua jd...tk mcm kite...tikus repair labu...he..he...kalu dok dkt mau kite pi tenggek kt tepi mesin jahit tgk camna deme buat...wat la byk2..juai...

Kak Ani said...

salam azi~
t.kasih...byk yg cacat tu...sbb geram tgk org putih punya...akak pun buat la...


salam zah~
kita pun dah rabun dekat zah...mmg kena pakai cermin bila nak jahit ke, nak baca ke...kalau ikut hati rasa malas gak sbb asyik dok pakai-bukak cermin mata tu...

salam aisyah~
tq,tq...

salam nim~
tq nim...anim pun sure boleh buat ni....


salam anna~
entah p@#$%* siput atau 'keca'...mana2 aje la...kita tak kisah...mai la tenggek kat tepi kita nih....bolh teman kita sembang...