24 June 2011

Macaroons!















salam.....


macaron oh macaron.....


sebelum akak dapat merasa macaron, mmg begitu teruja nak rasa sbb rupanya yang cukup mengancam....comel sangat....dengan pelbagai warna yang menarik.....


tapi sekali dapat rasa....mak oi manisnyeeeee....walhal akak asal dari kelantan, memang dah terbiasa dengan segala macam kueh2 yang manis. Tapi manis macaron ni kurang menambat selera....cukup untuk merasa cuma sepasang macaron mini bersaiz kecik dari duit 50sen....tapi mungkin lain hasil tangan-lain la rasanya kan?


cuba tenguk macaron korea ni.....nampak sedap jer....tapi nenguk kan saiznya yang sebesar diameter mug kat tepi tu....rasa2nya macam takkan habis kalau makan sorang ! 
presentation dia tu memang cukup menarik....bila dah makan bersama fresh fruit tu mungkin dah kurang rasa manisnya....

5 comments:

Syahida Mohd Yusof said...

Salam Ani, saya pun tak pernah rasa macaroon ni. Friends kata manis gilerrr.. tapi saya nak try jugaklah. Nak tahu macamana rasanya. Kat JB kat mana nak cari ya??

ajumohit said...

lum pernah try lagik macaron ni kak..manis tak?? mcm best jek

Kak Ani said...

salam ida,
cuba la...kalau tak kita tak tahu rasanya...tp mmg manis giler...kalau filling yg tak manis ok la...kurang pasti la kat JB ada kat mana...

salam aju,
mmg manisss...tp ok la sbb bukannya kita nak mkn dia hari2....

rossana said...

salam ani...first time kita learn about macaroon ni masa baca blog minah salleh mana ntah...nama dia laduree macaroons (ye idak spelling ni)memang comel ngan colourfull dia...tp tk pernak rasa lg...kita tgk dh ada org jual online...tp tk ingat sape...
ps: saja kita testing post comment sbb semnjak 2 menjak ni office block any online discussion...hu..hu//

Kak Ani said...

salam anna...

rindu weh kat awak !!!
kita pun merasa yg org buat jual online-anak yg order utk rai mother's & father's day...kat obersea sana-menda ni dah lama femes kot!