04 May 2014

Tshirt Muslimah Before & After

Assalamualaikum semua....lamanya akak biarkan blog ni bersendirian....
malas betul nak update walau ada jugak artikel untuk dikongsi.....

Kali ni akak nak kongsi baju yang boleh diubah-suai jika kita rasa ianya kurang sesuai/kurang selesa bila dipakai....maklum la sekarang ni jual-beli online semakin kencang...rasanya agak ramai juga yang terjebak dengan belian online yang boleh dikira satu 'perjudian' kerana membeli cuma berdasarkan gambar yang dipaparkan dan sedikit details mengenai produk tersebut....akak antara salah seorang pembeli online yang pernah beberapa kali 'tertipu' dengan produk yang ditawarkan...terutama yang menawarkan pakaian dari negara luar seperti china..gambar yang dipamerkan cukup menarik dan tertarik...memang mereka bagi sudah menyatakan bahawa gambar yang dipamerkan mungkin berbeza dengan produk sebenar kerana resolusi komputer yang berbeza-beza !
Produk sebenar jauh berbeza dari gambar yang dipamerkan...yang sama cuma design...kualiti kain yang digunakan amat pasti berbeza...produk yang kita dapat menggunakan kain yang amat murah...sedangkan dalam gambar yang 'terhad' tu kita masih boleh menilai kain yang mereka gunakan. 
Tapi akak masih tak serik2 nak beli gak online ni...sebab tak jumpa kat kedai2 biasa...Before.....
gambar asal dari web online store....
ikutkan details yang diberi, labuh 36" tapi yang sebenar cuma 30" sahaja...
bila pakai nampak semacam jer...tak la singkat tapi nampak 'tak kena' jer...
so dok bayangkan dalam kepala....apa aku nak buat untuk betulkan baju ni...
inilah hasilnya....After......original renda warna putih....yg nampak buruk tu selepas " tea dye" .... memang nak warna gini....


No comments: