24 November 2008

Tins


~ tin2 lama yg dpt dr memory lane...ada tin cokelat, tin teh, tin nescafe...
~ what attract me - tin yang belum pernah jumpa/tenguk...tu je...karat-of course la ada...
~ sometimes pikir byk kali gak...sayang nak make-over...cos akan hilang dia punya originality tin tu...dah tak nampak warna asal dia, apa2 tulisan kat tin tu...
so maybe i'll just let it stay just like that...

~ just nak share koleksi tin...nothing fancy...ada tin baru, ada yang lama...
~ ni lagi satu a part of me yang suka kumpul benda2 yang takde pekdah...tapi annie tak kisah...

8 comments:

FAWA said...

kak ani...ingatan memory lane tu kedai yang jual kad tu.oo pasar antik ek..kat ipoh ka...kak ani..cantik tin2 tu...sayang lak kan kalu nak dekopek @ folk art...

tin teh lipton tubeli situ juga ker? kan tu barang baru lagi...kat supermaket tgh jual lagi...

kak ani...punya ntah ape2 tu macam fawa...suka beli yg ntah ape2...tin lipton tu nak beli@tak sbb tak minum teh..sbb nak bekas tin jer...

ina said...

salam kak ani.....

betul kata fawa tu biar mcm tu je
jgn buat decopage ..sayang..

decoupage ni biasa kita buat kat surface yg tak cantik atau kita dah bosan tgk benda tu ...hehhe
mcm saya la boring tgk tin2 beli kat romantika..saya spray balik...

mananya akak punya enamel kettle..tak nampak pun..

ina said...

oh dah nampak dah..
tu mcm teapot ek kak ani...

ooo rupanya memory lane tu jual barang antik...best ek kat ipoh ada mcm tu..

annie said...

farah....glamer kan nama dia...dulu org panggil 'locking'...tukar tempat & tukar nama sekali...

tin teh lipton tu mmg baru beli...biasa akak minum teh boh...sbb berkenan kat tin comel tu, beli gak la lipton tu...farah tak minum teh eh...pas tu minum kopi ke ?
dulu akak minum nescafe/kopi...sbb migrain, stop.

rasanya akak akan biarkan dulu tin2 tu sbgmana asalnya...sok2 kalau dah buruk sgt dgn karat ke...baru akak kerjakan dia...

annie said...

hai inna...

rasa2nya akak nak biarkan tin2 tu dgn rupa asalnya....

enamel kettle @ teapot ? entah la inna yg mana betul...sbb ada yg lg besar sizenya but same shape...rasanya benda ni blh letak atas api directly...tu yg panggil kettle tu...

FAWA said...

bukan tak minum langsung teh kak ani..minum tapi jarang2...kalau dalam sebulan skali dua jer kot tapi kalau kat luar saya suka minum teh tarikkkkk.........hi hi hi eksyenkan...

saya tin jacob limited edition yg kuar 3-4 tahun lepas...yang kuar baru ni x beli pun...tin nya besar tapi ilustrasinya mmg cantik..

FAWA said...

coca cola tu tin ori ker...tu kalau jumpa kat pengumpul coke...mesti mau tu...

annie said...

farah...ok la tu kalau jarang2 minum minuman manis ni...

tin coca-cola...mana ada orinya...
rm4,5 je tu....

sekarang ni merata-rata tin2 tu...tak de tmpat pun nak simpan...