09 February 2009

Nite Shade


































~ tak jumpa pulak gambar 'BEFORE'...rasanya dah save... tp ini la rupa nite shade yang memang tak cantik....lagipun yang murah.....dekat plastik tu masih nampak corak kain asal...kita koyak buang kain tu...plastik tu masih perlu cos tak tau mana nak cari baru punya....
















































































~ the finishing.....
































~ bila on light...still boleh nampak corak kain yang lama tuuuu.....hu,hu...

14 comments:

marsya said...

kak Ani, Akak gam ke kain tu? Lawa la...salute betul akak punya idea...

Salmi said...

takpe la kak ani nampak cam bayang2 corak kain lama tu pun cantik jugak..nampak unik je..

rossana said...

ani...cantik & kemas je...macmna awak lekatkan kain tu jd tegang?pakai gam tembak ke?

annie said...

sya...tq..mula2 akak guna pelapik bergam yg keras tu - iron kat kain...pas tu lekatkan ke frame dgn gam UHU...

annie said...

Sal...padahal akak guna pelapik bergam yg tebal & keras tu...pas tu baru lekatkan ke plastik tu...still blh nampak...

annie said...

anna...kain ti iron kat pelapik yg keras dulu...pas tu guna UHU utk lekatkan ke frame dia...gam tembak tu cepat sgt keras...takut kita yg tak sempat nak handle....

rossana said...

kain keras mcmana annie..? balcrom (ya ke dak spelling) yg mcm ltk kt pinggang ke? ada yg besar ke? byk tanya lak...leh tunjuk tak?

azah said...

cantik dan cute..bravo for your creatif work..A+..yg cacat to tak nmp sangat pun..

Feena said...

cantik je kak ani...creative n rajinlahh.. kak ani rumah kat mana??kak ajar buat decoupage boleh ke?? napkin tu pakai yg. ada kat KK tu ke @ ada jenis lain.. Baru nak mula niee..

annie said...

anna...kain keras bergam/pelapik bergam...tak tau apa nama betul dia..jual dlm meter & ada b'pa jenis nipis/tebal dia..rasanya yg org gn utk bhg dlm kolar tu...warna putih, sblh kain & sblh lg ada gam-bila iron, panas maka dia akan lekat kat kain yg kita nak guna tu...

annie said...

tq azah...

annie said...

feena...tq sis..akak tak pandai la nak ngajar decoupage tu, belajar pun dr forum wmc tu je, yg basic tau la. Tisu kat KK tu pun blh pakai..dekat parkson pun ada gak sikit...

inna said...

kak ani...cantik dan kemas tudung lampu tu..byknya idea kak ani..

fabrik polka dot tu memang cantik
cuba kak ani tambah lapik dari dlm...heheh
mcm pandai je saya ni.....

AIN said...

kreatif nye....sonok tengok.....