05 February 2009

Sewing Basket

















~ 2 lg gambar khas utk anna yg nak make-over bakul dia...
















~ sebelum dilekatkan dgn glue...























~ make over kali ni...dari bakul buluh !
~ 4 bijik bakul yg dibuat dr buluh bukan rotan...buatan/anyaman dia memang kasar la cos ia bukan untuk hiasan, maybe bekas isi bawang-kata yang jual bakul ni....bakul2 ni dibeli dari pasar karat je...bakul recycle la kiranya...





















~ ni penutup patchwork dari perca2 kain...
bakul ni memang kena buat lining sebab takut tercucuk selumbar buluh tu...






















~ tarrraaa....ni bahagian depannya...dah cantik dipakaikan sarung....






















~ ni bahagian belakang...























~ ni pulak bahagian dalamnya...untuk isi sewing tools lagiiii...memang perkakas jahitan ku banyak...tak pernah cukup bekas untuk diisi....ada 3 lagi bakul untuk dibuat lining...

9 comments:

rossana said...

waa...mau nangis la tgk....bakpo kite dok jauh...kalau dkt ambo ata doh bakul sebaguna rotan...sayang dok dlm stor cos cover dai mcm patah2...beli dulu ratus gak...kalu nk wat cover kite ltk sponge dulu ke ani?...nih kene nuntut ilmu nih...

Salmi said...

wahh cantiknyaaa..kak annie mmg pandai jahit la..thanks for sharing and inpiring...

MrsNor said...

betuoh ore pandaa jahit nih. Hok huduh nyo solek kor dio jadi comey lote. Ambo bab bab jahit ni KO.. hehehe

annie said...

anna....bak mai sini bakul tu...syg la kalau beli beratus, pah tu letok dlm stor...bakul kito tu 1,2 rual jah...sajo gatai tgn nok hias...lining/cover yg ni kita tak letak sponge/fiber...sj nak try versi yg simple gitu...

annie said...

hai Sal...tq sudi dtg...seronok bila dpt bg inspirasi kat sapa2 yg tgk...nanti sal blh cuba...

annie said...

Cik Nor...ni jahit lurus jah...sapo2 bulih buat tu...mmg bakul tu tok comel sbb dr buluh jah, kalu dr rotan ok gak...

rossana said...

ani...tutup tu mmg comes together ngan bakul tu ke?

annie said...

hai anna...jarang kita tgk awak online mlm...bakul tu tak de penutup, kita buat dr kadboard-2 kpg..letak fiber kat bhg atas tu...

FAWA said...

kak ani...ni la untungnya jd mcm kak ani pandai jahit....cantik la weih...suka fawa tgk