03 February 2009

Teacup Lama






















~ yg ni kita tak minat sgt sbb bunga biru & bentuk cup dia tak cantik...sbb tak de yg lain, ambik je la...dpt piring kueh & bekas susu...bekas gula tak jumpa...






















~ yg ni bila perhati betul2...cawan tak set la pulak dgn piring tu...sbb berkenan dgn bunga kat cawan tu...so tak kisah la...






















~ yg ni kita suka bentuk cawan tu...bunga sama tapi yg kat piring tu warna light...maybe piring&cawan tu dr set yg berlainan....sbb kat umah mak ada corak cam ni tp bentuk cawan dia mcm kat atas tu...























~ yg ni mmg baru satu set....

















~ cawan utk minum teh cina...kita suka sbb dia ada pelbagai bentuk...corak...size...
dah byk jugak benda ni yang kita kumpul...


~ just nak share koleksi teacup lama dapat dari pasar karat... susah jugak nak dapat cos mostly nak jual dalam set gitu...kita pulak tak mau beli banyak2...nanti tak tau nak letak mane...kita suka bentuk, corak yang berlainan...so dapat cup&saucer design lain2 - dah cukup hepi...tapi bukan semua yang kita jumpa tu, kita rembat...tenguk bentuk & corak yang kita berkenan la...

4 comments:

inna said...

semua cantik2 kak annie....

bestnya kalau saya duduk tempat akak
senang nak beli cawan lama..

yang bunga biru tu unik kak annie...
jarang ada pinggan/cawan bunga warna biru mcm tu....

annie said...

yg bunga biru ni akak dpt dr kedai 2nd hand kat kg akak KB...katanya dr S'pore...entah betul entah tidak...

Salmi said...

sweetnya semua2 collection teacup kak annie

rossana said...

annie...lawanya..cup n saucer tu..esp yg bwh sekali..munge rose tu..tk dak lbh ka?