03 February 2009

Table Skirting

















~ ni perabut pejabat yang diguna-pakai drp perabut2 lama...so kerusi pun bermacam2...meja pun ada yang tak sama tinggi....kiranya banyak kecacatan dah....nak buang, sayang sebab masih boleh pakai....


















~ tengahari tadi cari kain jersey untuk buat alas meja & skirting...memang tak pernah buat...cuma biasa tenguk yang dah siap....so tak tahu nak agak banyak mana kain yang perlu dibeli....kat kamdar tak banyak pilihan warna...ingat nak pilih warna maroon untuk bahagian atas & skirting warna putih...maroon kan warna agak gelap, hopefully susah nampak kotor...tapi tak de...yang boleh match cuma warna dark blue&light blue...
~ rasanya now i know why orang selalu guna kain ni selain satin...sebab kain ni amat senang nak handle....tak banyak kerenah...kalau satin tak tau cam mana....???

















~ skirting telah siap setelah sepetang memaku...pleatednya kurang rapat...agak jauh jaraknya...tak kisah la...janji kecacatan meja2 lama tu dapat dilindungi....

3 comments:

rossana said...

ni nk wat kelas mende plak ni ani? kt mana nih?

annie said...

kelas ape lak ? malas la kita nak organize kelas2 ni...ni kat off somi, dia mintak tlg kita siapkan bilik utk mesyuarat-guna pakai perabut lama maaa....

rossana said...

laa...ingat nk form class...he..he
ya la ini zaman kene jimat cermat...mana yg boleh guna kite recycle.....