18 April 2009

Window Pane





























~ dah selalu sangat jumpa daun pintu, daun tingkap [ betul istilah ni ?] lama dibuat hiasan oleh minah2 saleh yang pandai buat folk art ni...tak tau la di mana istimewanya benda2 ni...maybe sebab benda lama so memang nampak shabby sangat2...agaknya ni sebabnya.....

~ yang ni tak sure apa...pintu kabinet atau tingkap...so sweet...














~ tingkap pink...




















~ ni rasanya daun pintu & daun tingkap...yang begitu cantik bila dilukis roses...

10 comments:

kakrose said...

Salam ani,
Rajin ani cari gambar deko dlm tenet.boleh cuci2 mata..sambil boleh kita cari idea...
minah saleh ni tak kering idea ek..ada saja bahan untuk dia jadikan hiasan...

azah said...

salam..kita pun heran, selalu tgk minah saleh dok deco pakai window pane, tp cantik kan, cuma kita tak berani buat, nnt org ketawa, lagi pun bukan senang nak dpt window pane kayu sekarang ni kan..ani dtg blog tgk kita decal guna yg dr UK tu..hehe

Little Pink Princess said...

kak ani...ana ada kutip pintu dari almari kasut yg org dah buang..pintu tu ada shutters cuma shutters tu tak bole bergerak..ingat nak buat jugak mcm omputih buat ni..tapi ntah bila lah tu nak start mengecat..hehee..thanks kak for sharing bole curi2 idea dari sini..

HazCottageCHaRm said...

Salam kak ...memang omputih ni banyak ideas..kak hanim copy gak and taruk hook dah jadilah wall decor....hish macam ana cakap mcm train bullet laju jer je he...

azah said...

ani, mana menghilang ni?..ada ternmpk comment dr inna, mau pegi timur tengah, buat umrah ke?

annie said...

salam k.rose...bila2 lapang,ani mmg suka surf web mrk..sambil cuci mata,dpt gak idea2 yg menarik...sambil blh share dgn kwn2..

annie said...

salam zah..apa kata kita carik & guna window pane yg tak lama sgt...yg masih baru...yg lama ni terlalu 'shabby'..rasanya kita tak sanggup nak guna yg dah terkopek sana-sini tu..

kita dah tgk decal baru awak tu..mmg cantik la. tgk tutorial dia pun agak cerewet jika nak banding dgn yg biasa kita guna...

annie said...

salam ana-good idea tu..rasanya mmg cun sgt pintu almari kasut tu sbb dia tak besar sgt kan? and ringan kan ?

mana la nak carik shutters yg blh gerak2 tu sis?

tak sabar akak nak tgk hasilnya ana, jgn lupa roger2 akak ya...

annie said...

salam nim-nim dah buat eh ? mmg laju cam bullet train la nim...anim ada paste gambar kat mana2 tak, akak miss tgknya...

annie said...

zah-kita baru balik...sj jln2 sambil carik stok utk kedai...