13 June 2009

Piring Noritake








































~ ni hasil masa jalan-jalan hunting old items....entah ya entah tidak jenama tu....tak kisah la, porcelain ke,china ke....tapi yang pasti ia memang cantik...

8 comments:

Mat Gebu said...

Wow!!!...cantiknya bunga dia...saya dpt juga tapi bunga tak selawa kak ani punya.....

inna said...

kak ani memang pandai pilih yg cantik2...sampai terkejut si mat gebu...hehehe...
ada rama2 pulak ek...mcm ala2 portmeirion....

fitty's pinky rose cottage said...

salam kak ani..

yes, this is mmg set noritake.. but older design.. kalu yg baru skit, design dia gormet garden. tapi too bad, design ni dah discontinued. last saya dapat beli jug 2 dgn coffee mug 6.. now nak cari pun dah dpt.. if ada kat ebay.. harga mahal cam portmeirion gak..

Mat Gebu said...

kak inna...saya bukan terkejut aje..siap terkentot lagii!!!!...amponn kak ani!!!

inna said...

mat ..ko kentot takpe mat..tapi jgn la kuat2 sgt ..nanti kawan yg main pondok2 dgn ko tu si manisah..si leha ..si milah fengsan kang...tak dapat akak nak nolong...hahaha...

sorry juga ye kak ani.....hehe

annie said...

ewah,ewah mat...nak terkentut ke, nak sendawa ke...tak kisah la mat..ape2 je janji mat hepi...

annie said...

inna~ corak dia mmg cantik jugak la...walau bukan roses...entah bunga apa tu..bunga kangkung kot..he,he..

annie said...

salam azi..

mmg noritake ya ? kiranya akak bertuah la dpt gak 1 pc menda ni...older design pun tak pe la..

nanti azi paste ya collection azi, blh jamu2 mata..