11 September 2009

Terompah












































~ salam semua....lama dah tak wat n3...asyik sibuk tak tentu hala...lagi-lagi bila dah dekat nak raya....ada je benda yang nak kena bereskan... al-maklum la, segala persiapan kat rumah "jatuh atas kepala patek" sorang...mana nak kemas rumah, mana nak repair baju-seluar yang terlebih besar pinggang la...lengan terlabuh la...

iisshh....penat rasanya bila umur dah senja ni...

~ ok....ni terompah yang dah lama terperuk kat rumah ni...dah lama benar belinya....alih2 tenguk orang lain dah siap wat n3 kat blog depa....tak kisah la tu....ok kita warnakan dulu dengan acrylic...ni kena banyak lapis baru cantik...dah siap, ketepikan dulu, buat benda lain pulak....kiranya berbulan-bulan jugak la baru boleh siapkan mereka anak-beranak ni...
kalau benda tu pandai merajuk-memang dah lama pun mereka merajuk...

sekarang mereka jadi hiasan kat tepi pintu rumah...atau ubah tempat naik atas rak kasut pulak...
memang boleh diguna-pakai terutama time nak kuar kat beranda rumah...al-maklum la rumah makcik ni selalu berdebu je....

9 comments:

Gee said...

Salam kak ani.

Cantik lah terompah bila dah transformkan. Kreatif kak ani ni. Kak gee minat nak wat cam tu tapi tangan ni keraslah.

azah said...

salam ani..sibuk siap2 utk raya ya..buat open house besar2 ke nnt..kalau dekat boleh gak pegi..hehe..cantik terompah tu, nak pakai pun mesti sayang kan?..hasil kerja ani memang cun lah

FAWA said...

cute la kak ani....fawa pun ada sepasang yang minitur, student hadiah dulu..nak kena cri tang mana letak sbb jd toys anak2 dah..

Ana ~ Life's better in Pink said...

kak ani..ana pun tgh buat terompah ni..ana pun teringat nak pakai bunga ni jugak...hehehhe...

Kak Ani said...

salam kak gee~mesti boleh buatnya...ni senang je na tampal sbb flat je permukaan dia...cuma tang nak gunting tisu ni yg haru sikit...

Kak Ani said...

salam zah~kita tak wat open house kot...anak2 cuti 1 minggu je...pastu semua blaaa...tinggal kami bertiga je...

Kak Ani said...

farah~nanti dah jumpa, bolah la wat make-over...

Kak Ani said...

salam ana~tisu ni bunga dia cantik kan, nampak real...tak kisah la ana sama pun...nanti wat n3 ya...

inna said...

salam kak Ani..dah jadi comel terompah tu..sayang nak guna tu kak dah cantik..buat hiasan je la..

ingat masa kecik dulu kak.. masa tu nak dapat selipar jepun susah sgt..saya yg kecik ni terpaksa la pinjam terompah org dewasa...dah la bunyinya keletak keletuk..pastu sakit kaki pakai..bila kena nasib tak baik jatuh terbongkang ..hehe