06 October 2009

Final Phase



~ finally... ini lah dia hasilnya....set "mainan masak2" yang dah 2 ari akak wat n3 tu....


~ memang dah lama tingin /kenan kat menda ni ...tapi bila pikir-simplenye mereka buat wreath tu .... rasa tak berbaloi dengan rege dia .... ok, apa kata kita cuba wat sendiri ... gelung akar tu mmg mana2 pun ada .... hiasan bunga2, riben pun merata ada.... cuma tang mini teaset - sebenarnya ada jual gak , tapi tak pe la kita cuba improvise sikit ... disinilah guna-pakai set "main masak2" comel tu... yg ringan, senang digamkan, tak perlu risau ia jatuh & pecah...

~ actually lama betul projek ni ambik masa nak siap...mula2 beli set mainan tu-simpan, pastu beli wreath tu-simpan lagi....time buat menda tu kejap sgt, dlm 1/2 jam dah siap, tapi tak puas hati lak sbb tak de bunga yg cantik, cuma guna yang belen projek dulu2...nanti nak tukar bunga dia....

13 comments:

Gee said...

Salam k.ani,

kreatif sungguh lah k.ani ni. suka kak gee tgk wreath tu. cantik dan yang penting hasil kerja tangan sendiri.

~Yatt~ said...

aduhhh akak..
berkenan ler wpun akak ckp tak puas hati..bg saya dah cantik di mata saya..hehe..bravo sis!..good job.. ;)

fitty's pinky rose cottage said...

wahhhh kak.. very creative of you.. camni saya pun nak buat gak lah.. job well done!

Salmi said...

pergghhh..kak..finally your imagination has been realized into very creative works..mabeles work sis!..memang save banyak kak, compared kalau kita beli..:-))

azah said...

salam ani..yg tiga n3 tu dok suspen je apa ani nak buat..rupa2 jadi hasil yg mabeles..good job..cantik dan kreatif..sukernya..kalu dekat dah suruh ani buat gak..hehe

rossana said...

laaa....dia wat wreath ghupenye...bg kite hat tk kreatip ni pikir display atas tray jer la....lawa la ani...tk pyh risau tkt pecah..coz byk yg org dok jual tu kaca kan? nk wat gak la...(sume nk copycat org punye)..tp set mainan tu ani bli kt mana ek?...aci tak kalau kite kelepet hat toy anak kite...tp tk lawa...nmpk mcm budak2....emmm

Kak Ani said...

salam~ t.kasih pada semua yg sudi tinggalkan komen kat sini...

kak gee~t.kasih kembali...betul tu-yg penting ianya hasil tgn kita sendiri...

yatt~thanks sis...mmg tak brp puas ati tang bunga tu..sbb tu aje bunga yg ada dlm stok..nak ambik yg kat dlm vase,syg lak..

azi~thanks dik...cuba la buat,gerenti jadinya..

sal~mmg save byk sgttt....he,he...

zah~sj je kita wat suspence....

anna~mmg takkan pecahnya..copy je anna..kalau anna ada mainan anak punya blh la guna...

Ana ~ Life's better in Pink said...

thumbs up kak!!..ana pun dah lama nak buat..tapi tak jumpa lagi teaset yg cantik camni..yg dah ada tu kaca tapi takut nak pakai takut pecah..cantik lah kak...nak buat jugakkkkk

*happyrudy* said...

BRAVO .... idup english style .... memang marvellous la :)

n.u.r.u.l said...

fuhhh...cantik bangat...kalo nak belajor wat benda ni, syg cedok dr blog k.ani aje le ye...sy minta izin dulu ni...

HazCottageCHaRm said...

Salam Kakak..syhantik lah kak the door wreath.....so sweet g2.....

seri_nadhirah said...

Wah sgt kreatif kak...cantik sgt2. nanti ader lah idea nk wat cam tuh.

difa said...

salam kak annie..gud idea n memang cantik ...sy mintak izin copipes tuk buat kt rumah sy ye kak..tp x tau le bila siap..hehe..