02 March 2011

Quilt Calender


















~ dah agak lama tak jahit quilt .....
3 simple basic.....


















~ binding time.....suka sangat guna klip warna-warni yg comel2 ni - sangat2 membantu .....


















~ ini cara akak jahitkan casing untuk letak rod....dengan hanya menggunakan lebihan kain linen kalendar itu sendiri......


















~ dah boleh masukkan rod....special kan rod ni....rasanya cukup sesuai dengan design kalender ni....
























~ tali sangkut guna tali guni....yang kelihatan sangat natural...

~ oleh kerana en hubby tak suka dinding rumahnya dipaku sana-sini....so akak guna la alternatif lain - sangkut je kat lampu dinding tu [ boleh la sebab quilt tu tak berat mana pun...]



























dah siap....dah 3 bulan berlalu tahun 2011....hai cepatnya masa berlalu.....



3 comments:

rossana said...

salam ani....lama betul weh tk lalu sini...macm2 projek dia...kita dh missed byk...cantikla...kat mana beli calender tu?

Kak Ani said...

salam anaaaa....

kangan bangat la....lama betol tak singgah sini ya....singgah la bila2 lapang...calendar tu kita beli online.

Salmi said...

kak ani..very niceeee calendar..I likeee :-)