13 February 2009

Barang2 Lama


















~ cawan meakin pink...yang ni tak tebal & ringan.....


















~ mug lama dari pasar karat...yang i tak pernah jumpa...

















~ close-up...kat belakang ada tertulis ' hand painted'...


















~ tin kat kiri & kanan tu bekas teh...yang kat tengah tu, not sure bekas apa tp bekas isi minyak...not minyak masak la....ni memang yang lama punya....berkarat habisss....
ari ni tenguk kat wmc, my siber fren ada paste gambar bekas ni yang dah dimake-over...cantik oooo....


















~ as promised to inna...ini dia 3 bekas isi celak...tak sure bekas ni datang/dapat dari mana....kat rumah emak ada yang lagi besar, ada kaki, ada bunga goyang2 kat tepi...

8 comments:

azah said...

cantik2 le..ni semua yur collection ke? mana dpt tin tu? my mom pun ada bekas celak mcm tu..dia masih guna sampai sekarang tak blh le nak rembat...hehehe
By the way i saw yur message kat blog inna last nite..semalam pun i tak boleh tenguk gambar..internet so slow..so bukan pc rosak..pagi ni ok dah..

MrsNor said...

salam cik ani
bekas celek mato tu kito pon ado..
cantik2 koleksi cik ani wehh

inna said...

salam kak ani...

meakin pink ni first time saya nampak..unik..

pandai kak ani pilih ..yg mug tu pun first time nampak..kak ani beli bekas berkarat tu boss tak komplen ke...hehe...kat wmc sape yg buat ek kak ani..

bekas celak tu arwah mak saya ada ..kawan2 arwah yg suka bagi...

annie said...

azah...tin2 tu dpt dr pasar karat...he,he..

itu la ingatkan pc kita kena attack kat virus...

bekas celak tu tak sure mana dtg...rasa cam org bg...

annie said...

aloh cik nor...rasa2nya bekas celak tu mmg semua org familiar...cuma kebetulan ada dlm koleksi, so paste je la....

annie said...

salam inna...

akak pun br tgk meakin yg nipis&ringan...yg biasa akak jumpa yg besar&berat tu...blue meakin la..

bekas karat tu rm1@2 je inna...tak kuase dia nak bising kot...tp dia mmg tak suka brg2 gitu...selalu dia sound-"mrk ni brg yg tak blh pakai pun masih jual, mahal pulak tuuu"...everytime akak ajak p pasar tu, inilah keluhannya !!!

kan ari tu hanim ada paste gmbr 3 sepupu...salah satu mcm bekas karat akak tu la tp dia dpt beli yg new one, tak karat punya, but mahal la...

inna tak dpt simpan ke bekas celak arwah mak tu ?

FAWA said...

seksi kek kak ani..
cantik2 colezion antik lain

annie said...

apa yg seksi tu faraaaah ...???