25 February 2009

Hunting Items



















~ terpikat tang bentuknya yg kita rasa dah cukup cun sbb mmg kita jarang jumpa bentuk cam ni...kalau gambar roses lagi cun...ni gambar pokok buluh...yang ni kena beli 1 set 6 biji sebab mrk tak jual satu-satu...rembat la, takut tak jumpa dah macam ni...pernah jumpa corak ni tapi bentuk bulat biasa tu...tak de kaki...


















~ so far selama 'hunting' kat pasar karat...ni antara hasil terbaik...apa nama set gini ye ???



















~ sayang bukan roses...cuma pansy...tak kisah la...

































~ ni piring kueh kot... tp kecik dr yg zaman sekarang ni...

6 comments:

Be Dazzled Collection said...

kak annie,
cantikkknya yg gmbr set no 2 tu..what a good thrifting.. tak mo juai ka..hehe..

rossana said...

agreed wth tini...tk mo juai ke? kite nk gi hunting kt ipoh jauh sangatttt....hu..hu...

Salmi said...

lawaaa and mmg cantik dat teacups..teko buloh dia pun ada ek kak..tunjuk la,,nak tengok camne shape dia..yang second tu,..lupe la..dia guna tuk serve cookies sekali biasanya..tapi memang worth buying la..

yang pinggan kat bawah sekali tu pun sal baru je rembat 3 biji kat kg..tapi bunga dia dah bit faded..since doter nak sangat kan..tatau la dia nak wat pe..so sal mintak je la ngan my atuk.

annie said...

hai tini...akak blm puas admire teacups collection tini punya tu..

akak punya ni yg biase2 je...ada 1 set tu je...kalau ada extra blh la jual...

annie said...

anna..rasanya ni la hasil 'hunting' yg terbaik kita...

ada satu je la anna...

annie said...

Sal...teko buluh tak de la, cuma cawan buluh tp shape berlainan...

your doter pun dah pandai minat brg2 lama ni...tahniah, Sal dah ada sokongan..!

mak pun ada a few collection pinggan bunga2 ni..tp akak tau dia mmg takkan let go brg2 dia...