13 March 2009

Termos Enamel


















~ selama ni termos yang mak gunakan yang warna merah...atau warna silver je...tak pernah pulak dia guna yang berbunga macam ni...lagi satu-memang dia tak mau guna termos yg moden, mesti dia request yang pesen lama ni gak, katanya lebih lama tahan panas....yang moden ni tak tahan panas !














~ ni double boiler yang digunakan untuk kukus ubat...sebab tu bila angkat terasa sgt beratnya dari koleksi enamel yang lain tu...memang tebal...penutupnya pun dipasang dengan yang tahan lasak punya...



































~ antara koleksi pinggan enamel dengan pelbagai saiz dan corak bunga...but semuanya on white background....

8 comments:

Be Dazzled Collection said...

kak ani,

what a great taste!..cantik2 semuanya..

Little Pink Princess said...

Kak ani..
cantiklah flask tu..pernah nampak kat shopping mall kat sini tapi tak pernah terfikir nak beli..mayb next time will get one..teringat arwah ninda tersayang..*sob sob*

inna said...

kak ani termos yg cantik ni pun tak tahan lama simpan air panas ke..

memang betul cakap mak akak..termos yg merah tu yang paling tahan..yg merah mcm kilat sikit tu kan..hehehe

kalau tgk lapisan kaca dia pun dia lebih tebal sikit...

pinggan itu comey2nyaaaa...waaa..

annie said...

hai tini...tq sis...

annie said...

hai ana...dulu2 mmg tak terpikir nak beli & wat koleksi enamel2 ni...mengutuk ada la...jatuh sikit jerr dah tanggal cat...pas tu karat...

kiranya beli utk simpan nostalgia masa dulu2...

annie said...

inna...kalau berkenan kat pinggan2 tu....inna pilih je la nak yg mana...

marsya said...

Kak Ani xde jual pinggan enamel kosong kaler kuning ke? Sya pun dah kemaruk ngan enamel ni...Sya pun suka kuning gak.....

annie said...

sya...pinggan yg kosong byk...cuma akak lbh minat yg bercorak...