21 May 2009

Papan Tanda Jalan

lama dah tak buat entry MAKEOVER....ni salah satu latest projek...tp lupa nak snap gambar BEFORE....mmg buruk sgt dah yg lama...yg asal plastik tu warna ijau, huruf dia warna putih...mcm sticker kertas yg byk jual tu...kita tanggalkan sticker, nampak kertas warna kuning kan...pas tu plastik background warna ijau tu tanggal sikit demi sikit....last2 tinggal warna putih je....so kita pun warna semula huruf2 tu dgn warna itam...kat tepi2 tu kita tekap daun2 ivy-warnakan ijau....dah berhujan berpanas selama 4 thn-hilang la pulak,tinggal bayang tulisan je...so kita buat lg sekali...kali ni guna teknik stencil je...sbb mls nak diri lama2 kat bawah panas...kat tepi jln...kat simpang tiga lagi...semua orang slow down, berhenti tgk....

tang tiang blm dikerjakan...nampak kan karatnya....bg tugas senang ni kat anak bujang, sampai hari blm dibuatnya...nampak gaya kena kita gak sudahkan...tp dia pandai bg idea..."ummi buat pokok menjalar kat tiang tu mesti cantik"....byk cantik-dia ingat senang ke nak terbongkok2 kat tepi tiang tu ?

8 comments:

HazCottageCHaRm said...

Rajin nyer akak wat makeover...chantik lak 2....

Razna Creation said...

Salam k.ani

apa kata akak caboot tiang tu dulu.. bwk kat porch..

dah siap pacak semula..

heheheheh

azah said...

rajinnya dia sampai kat tepi jalan mendeko..

annie said...

nim...dah sakit mata mandang tiap kali kuar rumah...kena la rajinkan diri...

annie said...

salam na...kalau la benda tu blh dicabut...mmg akak angkut masuk rumah dah...mmg tak leh bukak...

annie said...

zah...mmg benda tu kat tepi rumah kita...hari2 dok nampak buruknya, so kena la buat something...harap2 tahan la utk 3,4 thn lg...he,he

inna said...

kak ani....

cantik dah sign board tu puashati tgknya....berbaloi jugak la akak berpanas masa buat tu ek...hehehe..

annie said...

tq inna....berpanas tu blh tahan lg..
cuma yg tak tahan-segan kat org lalu-lalang kat situ...