12 July 2009

Make-over Tong Drum


~ N3 hari minggu ni - make-over tong drum !
dulu akak dah pernah buat N3 pasal make-over tong drum....ni tong drum lain, so corak dia pun lain la...in pink...dulu in cream...ada lagi satu yang belum siap - in green shade....
~ setelah "dimake-upkan"...in PINK shade....

~inilah rupa asal tong drum...dibuat dari kadboard tebal...asalnya bekas isi 'hazelnut white coffee'....yang paling menarik ialah bau harum bekas ni...bekas yang dah lama dimakeover tu, masih berbau wangi...
~ setelah diberi " base foundation ".....
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ ni pulak dah pernah jadi N3 pada 17 Okt 2008 ..... bekas ni jadi tempat isi segala payung, tongkat, pembaris panjang untuk menjahit...

HAPPY VIEWING LADIES !

19 comments:

Itajeff @Something To Share said...

salam..
cantiklah kak ani. Akak guna cat @ spray?

inna said...
This comment has been removed by the author.
inna said...
This comment has been removed by the author.
inna said...

salam kak..aisey kak..salah taip lagi la..minta maaf banyak2..

kak ani besar ek tong drum tu...rajinnya akak..
bunga tu kak ani lukis kan....:)

azah said...

ani..dont feel guilty..tak apanya..kadang2 selalu gak gitu, terbangun dan susah nak tidur...cantik makeover tong drum tu..yg atas sekali, pattern pink tu buat macam mana?

n.u.r.u.l said...

kak, biasanyer tong drum ni akak wat isi apa. atau akak letak kat sdut...

FAWA said...

besar ke saiznya kak....? cantik...

annie said...

salam ita~base dia akak guna cat air...tong tu besar,tak larat nak dab gesso @ sapu acrylic..pas tu kena 4,5 lapis baru rata elok...

annie said...

salam inna~tak pe inna,dont worry...bunga tu decoupage je inna...mmg besar jugak la...susah gak nak handle...

annie said...

zah~pattern pink cam ribbon tu asalnya kita guna teknik stencil...pastu warna dia tak terang,so kita guna pulak berus buat 'S' stroke...

annie said...

nurul~yg lama tu akak wat isi payung2, tongkat la, pembaris panjang la...kah,kah....letak kat mana2 sudut atau tepi pintu...

yg baru siap ni wat isi segala mcm brg2 kraf yg blm mula projeknya...kat rumah akak bersepah benda2 ni...

annie said...

farah~besar jugak la-satu pemeluk gituuu...
tinggi dlm 2'...

teratak comel said...

wallaa...k.annie... nie memang kreatif... bg je aper2...mesti ader je dbuatnyer.... mcm geezz hampeh...hehe

umi_e said...

salam... tong drum tu besar mana ya?

DiahRothman said...

Salam Annie, KDee teruja sungguh dengan hasil kerja tangan Annie..... teringin nak buat yang kecil2 dari porcelain. Yang gesso tu apa ye dan nak beli kat mana.... Tolong Annie, KDee ada koleksi botol kaca yg terkumpul lama untuk glass painting sebenarnya... bolih buat cam ni juga ker. Kalau bolih dapat penjelasan Annie, terima kasih!

maklang said...

maklang nak jugakkkkkk...

annie said...

salam umi_e
besar +- satu pemeluk org dewasa...

annie said...

salam diah...
terima kasih sudi singgah sini...

gesso tu akak pun beli online...tp biasanya ada kat kedai brg2 kraft...

utk decoupage kat botol - kena dab 2,3 lapis gesso-pastikan kering antara lapisan tu..

kemudian baru lekatkan tisu atau apa2 gambar...

harap dpt membantu...

annie said...

maklang nak apa tuuu....