19 July 2009

Sewing Caddy

~ entah nama apa patut dipanggil kotak ni...tapi cam sesuai untuk letak alatan menjahit, so akak namakan 'SEWING CADDY' je la....

sepatutnya di bahagian depan dia ada daun pintu...
~ oleh kerana ia terlalu berat utk diangkat kesana-kemari...4 roda dipasangkan, so boleh main tolak2 je....
~ cukup mencabar kesabaran kerana sikit punya susah nak cover cat asal merah tu...1st time guna cat pakai berus...sebab kotak ni agak besar...bukan luar je nak diputihkan...bhg dalam dia yg berpetak-petak....banyak lapis pulak tu baru leh cover...

next time bila rajin balik-boleh la alaskan bhg dalam dia dengan kain ke, kertas ke....
boleh disolek2 lagi...buat stripe ke...tambah bunga ke...wording ke...tapi dek kerana lama nak siapkan dia...dah hilang semangat nak solek dia....

~ inilah rupa asal kotak kayu ni...cuma dicat dgn 'base coat' warna merah...

15 comments:

♥Itajeff ♥ @Something To Share said...

Salam Kak Ani..
ita salute lah ngan akak ni...brg yg mula tak de rupa jadi cantik molek hasil kreativiti akak...

n.u.r.u.l said...

eee...cantiknyer..akak wat jual x?

annie said...

salam ita~satu kepuasan bg akak ita...mula2 pandang mmg tak elok langsung...so akak cabar diri akak ..." cuba la make-over benda tu sampai jd cantik? "...

annie said...

nurul~ akak tak jual la benda2 besar gini...lagipun tak tau kat mana nak cari stoknya...

FAWA said...

projek mek ober akak semakain gempaq la ni...

amelia_abubakar said...

Kak Ani....huiii...cantikkk laaa...mmg betul2 transformasi.... Jauh beza dgn yg asal....

inna said...

salam kak annie...kak rajinnya...banyak step yang akak kena buat ek...

rossana said...

salam ani...lama tk borak....kt mana ani dpt mende nih?...kalau kite mmg tk leh lah esp tang pakai2 powder nih...

annie said...

farah~ tq sis...ala ni simple je...dah jemu dok ngecat 3,4 lapis...ilang mood nak decorate..

annie said...

amy~ tq sis...kalau dgn rupa asal, akak pun tak minat...

annie said...

inna~salam...mmg byk keje inna...cam rasa serik dah nak make-over benda2 besar...berat pulak tu..

annie said...

anna~aa la, lama tak nampak kelibat anna...bizi ke? dpt kat flea market je...

rossana said...

kite ada ani...lst wiken blk kg kjp....almost evrydy msk tp kdg2 tk tahu nk mencelah....he..he..

Liza said...

walla..mmg cun bangat..bile la liza nak mule ngecat perabut kat umah neh!

Carolina Marabolí said...

muylindo te felicito!
te invito a visitarme
www.carolinamaraboli.blogspot.com
desde Santiago de Chile
ya soy tu seguidora!